Cecilia Johansson

Illustrator & Graphic Designer

 

 

PROJECTS:

DRAKEL och VIGGO -

mascots at Flygvapenmuseum (the Swedish Air Force Museum).

"Drakel och Viggo fungerar som lotsar för de yngsta barnen som besöker Flygvapenmuseum. Med Drakel och Viggo som länk pratar vi om teknik och flyg. Maskotarna hjälper barnen att upptäcka roliga och kluriga föremål i utställningarna. Eleverna ökar och utnyttjar sin nyfikenhet inför teknik och får ett större tekniskt självförtroende. Kunskap och kännedom om naturvetenskap och teknik utvecklar barnens nyfikenhet, kreativitet och fantasi. På museet förmedlas tekniken i ett sammanhang, vilket underlättar barnens förståelse.

 

Drakel är en bra förebild och inspiration för barn, eftersom hon är vetgirig. Hon testar sig fram, men lyckas inte alltid. Viktigast är att hon alltid försöker. Viggo kan redan det mesta om flyg – tycker han själv i alla fall. Viggo peppar Drakel att bli bättre på att flyga och dynamiken mellan dessa figurer blir spännande att följa.

 

När eleverna ritar egna bilder utifrån föremål som de ser på museet, resonerar kring föremålens funktion och experimenterar sig fram till en lösning, ökar deras kreativitet och nyfikenhet inför teknik och historia."

 

/Veronika Baumgardt,

Museipedagog

CECILIA JOHANSSON © 2016. All Rights Reserved.